Bèlgica aposta per la mediació si fracassa el diàleg

El primer ministre belga, Charles Michel, diu que la crisi catalana "posa a prova Europa"
Charles Michel
Charles Michel

El primer ministre belga, Charles Michel, ha assegurat que només es podrà plantejar una mediació europea o internacional sobre la situació a Catalunya si fracassa el diàleg a Espanya. “Només si constatéssim un fracàs definitiu del diàleg s’hauria de plantejar la qüestió d’una mediació internacional o europea”.

Per al polític liberal, que governa amb el suport del partit nacionalista flamenc, la crisi a Catalunya “posa a prova Europa”. “És una crisi institucional i política en un país que posa en joc qüestions fonamentals, l’expressió d’un vot, opinions, l’ús de la força”, ha indicat.

Segons l’opinió del primer ministre belga, “el sentit comú vol que hi hagi diàleg”. “Hi ha una guerra de nervis que s’ha d’aturar en un moment donat per obrir pas al diàleg polític”, ha comentat. I ha recordat a més que la mateixa Comissió Europea ha sol·licitat diàleg per trobar una solució a la situació.

Això no obstant, l’Executiu comunitari ha rebutjat qualsevol petició per actuar de mediador entre el Govern espanyol i el regional de Catalunya, al considerar que aquesta situació es tracta d’un “assumpte intern” d’un Estat membre que s’ha de resoldre segons l’ordre constitucional espanyol.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides