Divisió dins del PDeCat per la DUI

S'articula una plataforma per exigir al president Carles Puigdemont la independència
Puigdemont votant
Puigdemont votant

La divisió dins del sobiranisme per la suspensió de la declaració d’independència també ha arribat al partit de Carles Puigdemont. Dins del PDeCat s’ha articulat una plataforma que exigeix al president català que alci la suspensió de la independència.

La plataforma s’anomena Partit Demòcrata per la Declaració d’Independència (PDxDI) i està formada per una trentana de militants. En una declaració signada per aquests membres de la formació presidida per Artur Mas asseguren donar suport a la declaració d’independència de Catalunya després de rebre “la més abrupta, rude i predemocràtica” resposta “que podíem imaginar” per part del Govern espanyol.

Els signants recorden a la direcció del PDeCAT, al Govern i al president que “té un poble que dóna suport i anima a culminar el procés” declarant la independència i, d’aquesta manera, “garantir-li un futur pròsper, lliure i socialment just”.

La proposta del PDxDI és clara: “amb el major respecte i amb tota claredat, que el vergonyós requeriment enviat pel Govern espanyol quedi sense resposta” i que la resposta es dirigeixi “als homes i a les dones d’aquest país donant per finalitzada la suspensió de la declaració d’independència i proclamant la república catalana”.

Aquest mateix diumenge, la coordinadora de l’PDeCAT, Marta Pascal, s’ha limitat a fer pinya amb la decisió que finalment prengui el president aquest dilluns en resposta al requeriment del Govern. En un missatge a Twitter, la dirigent ha assenyalat que dilluns el president “marcarà el camí” i ha recordat que el PDeCAT “som el partit de Carles Puigdemont”, i que “sempre estarem al seu costat per portar aquest país a la llibertat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides