El TC multa amb 12.000 euros diaris als sindícs electorals

El Constitucional dóna 24 hores als multats perquè renunciïn al càrrec
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha imposat una multa de 12.000 euros diaris als membres territorials de la sindicatura electoral encarregats per la Generalitat de fer el seguiment del referèndum independentista de l’1-O.

El Constitucional també ha imposat una multa de 6.000 euros diaris als membres de les demarcacions d’aquesta sindicatura que han de controlar a les seves respectives zones el desenvolupament de la consulta.

Així mateix, el TC també ha multat amb 12.000 euros diaris al secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, que va ser detingut ahir, i amb 6.000, a la cap d’àrea de Processos Electorals, Rosa Maria Vidal, per la seva implicació en els preparatius del referèndum il·legalitzat pel mateix Constitucional.

Els magistrats, però, han donat 24 hores des de la publicació de les sancions al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), perquè renunciïn als seus càrrecs i poder deixar sense efectes les multes imposades.

El termini acabarà a les 10 del matí de dissabte, i de no renunciar als seus càrrecs el TC ja ha encarregat a l’Agència Tributària que de no pagar la multa, prengui les mesures necessàries per fer efectius els pagaments.

Per primera vegada, el Constitucional aplica amb aquesta mesura la reforma de la llei orgànica que regula el seu funcionament i que el dota de la possibilitat d’imposar sancions per obligar al fet que es compleixin les seves decisions.

El govern central va argumentar al TC que els síndics estan treballant per fer una convocatòria suspesa, amb el qual s’estaria incomplint l’anul·lació cautelar del seu nomenament i de la consulta independentista, acordats pel tribunal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides