Junqueras desobeeix Montoro

El vicepresident deixa de retre comptes setmanals pel FLA al·legant que és "control polític"
Montoro i Junqueras
Montoro i Junqueras

El vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha deixat de remetre informació setmanal sobre la despesa efectuada amb els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), un retiment de comptes imposat pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Segons ha avançat TV3, el responsable econòmic del govern català ha remès una carta aquest dijous al matí al ministre per informar-lo, on argumenta que aquest retiment de comptes excepcional perseguia un objectiu de “control polític” i no d'”estabilitat pressupostària”.

En canvi, segons la mateixa informació, la carta de Junqueras assegura que la Generalitat continuarà enviant al govern espanyol els informes mensuals, com ha estat fent des del 2015. El portal informatiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), 324, assenyala que, d’aquesta manera, el govern català pretén guanyar temps perquè l’emissió del pròxim informe mensual serà posterior a l’1 d’octubre i mentrestant no retrà comptes de les seves despeses.

El govern d’Espanya, que es volia assegurar que la Generalitat no destinava fons a l’organització del referèndum, va dir que tallaria el FLA si no rebia els informes de despeses setmanals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides