On estarien amagades les urnes pel referèndum?

Título de la imagen
Título de la imagen

A Brussel·les, sota la cobertura política de l’oficina de representació de la Generalitat davant la Unió Europea, que encapçala Amadeu Altafaj. Aquesta és la hipòtesi que fan servir els investigadors de la intel·ligència espanyola.

Les més de 6.000 urnes per a la celebració del referèndum que va anunciar el president Carles Puigdemont existirien realment, segons ha pogut saber EL TRIANGLE. Segons les investigacions en marxa, s’haurien fabricat en un país de l’antic bloc de l’Est –probablement, Rússia o Sèrbia- i haurien estat traslladades fa mesos a Brussel·les, on estarien resguardades en espera de ser transportades pròximament a Catalunya, en vigílies de l’1-O.

La Fiscalia ha activat tots els cossos policials –inclosos els Mossos d’Esquadra- perquè impedeixin la celebració del referèndum aprovat pel Parlament i el Govern de la Generalitat. La peça cabdal per a la seva realització són les urnes i, en les últimes setmanes, s’han publicat tota mena d’especulacions sobre la seva existència i la seva possible ubicació.

Per filtracions de l’ANC, s’ha dit que estan sota la protecció de la immunitat diplomàtica. Això va fer que s’especulés que algun consolat de Barcelona –es va parlar dels països bàltics- podria emmagatzemar les urnes. Però aquesta hipòtesi ha quedat descartada i els països implicats han afirmat rotundament que no permetran que s’utilitzin els seus consolats honoraris de Barcelona per aquesta finalitat.

Ara, la tesi dels investigadors de la intel·ligència espanyola és que les urnes estiguin sota el control de la delegació de la Generalitat a Brussel·les i sembla que la pista és bona. EL TRIANGLE ha parlat amb la responsable de comunicació de la delegació, que ha negat que en les dependències oficials, ubicades en dues plantes de la Rue de La Loi, 227, hi hagi les famoses urnes. S’apunta que estarien en un magatzem extern que hauria llogat la Generalitat a Bèlgica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides