Els diputats de JxSí i la CUP signen conjuntament la llei del referèndum

Es preveu que dilluns es registri la llei al Parlament i que s'aprovi durant la primera setmana de setembre
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest divendres, els 61 diputats de Junts pel Sí (JxSí) -inclòs el president de la Generalitat, Carles Puigdemont– i els deu diputats de la CUP, han aprofitat l’últim ple de la temporada per signar de manera conjunta la norma que haurà de permetre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Les dues formacions registraran la llei del referèndum el pròxim dilluns, 31 de juliol, al Parlament, i tenen previst aprovar-la durant la primera setmana de setembre. Tot i que en un principi estava previst que es presentés la llei abans d’acabar el juliol, no serà fins a la segona quinzena d’agost quan es faci l’acte per presentar la llei.

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha explicat en una entrevista a TV3 que la llei es registrarà al parlament “en les pròximes hores”. “De moment, ningú ens ha impedit que puguem presentar una llei que regularà el referèndum, és un dret que tenim els diputats d’iniciativa política”, ha assegurat la portaveu.

D’altra banda, el PSC i Ciutadans han demanat una reunió extraordinària de la mesa per dilluns, el dia en el qual es registrarà la norma, però les formacions independentistes s’hi han oposat.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari