Rajoy recorre la reforma exprés al Tribunal Constitucional

L'Alt Tribunal, que no preveia reunir-se fins després de vacances, podria resoldre la setmana que ve el recurs
Título de la imagen
Título de la imagen

El govern de Mariano Rajoy no ha trigat ni 48 hores a contraatacar la reforma exprés que dimecres Junts pel Sí i la CUP aprovaven en el Parlament de Catalunya i que havia de permetre impulsar les lleis de desconnexió –la del referèndum i la de transitorietat jurídica.

En l’últim Consell de Ministres abans de vacances, el govern de Madrid ha aprovat la presentació del recurs al Tribunal Constitucional, fet que suspèn el reglament fins que aquesta institució es pronunciï.  El TC no previa reunir-se fins al setembre, però ara podria fer-ho la setmana vinent.

Ha estat el mateix president Rajoy qui, un cop acabat el Consell, ha comparegut davant la premsa per fer balanç de l’exercici i explicar el recurs. El president ha reiterat que “no hi haurà cap referèndum l’1-O”.

Abans, el govern espanyol va demanar al Consell d’Estat un dictamen amb caràcter urgent sobre la reforma aprovada pel Parlament, una modificació que permetria als grups de la Cambra catalana l’aprovació pel procediment de lectura única de la llei que preveu emparar el referèndum de l’1-O i la llei de transitorietat jurídica. La institució va emetre per unanimitat un dictamen en què considera que hi ha fonaments jurídics suficients per recórrer davant del Tribunal Constitucional la reforma catalana.

El Govern català diu que, tot i la previsible suspensió del TC, hi ha maneres de tirar endavant l’aprovació de les lleis de desconnexió i, de fet, avui ha aprovat la Llei del Codi Tributari i dilluns preveu aprovar la del referèndum.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari