El lletrat major del Parlament qüestiona l’1-O

Antoni Bayona descriu el referèndum com una maniobra per enfortir la legitimitat de la via unilateral
puigdemont faristol
puigdemont faristol

La Revista Catalana de Dret Públic a Catalunya publica un article acadèmic d’Antoni Bayona, lletrat major del Parlament de Catalunya i professor de la Universitat Pompeu Fabra, que expressa dubtes sobre la legitimitat de la via unilateral empresa pel Govern de la Generalitat amb el referèndum que ha anunciat per a l’1 d’octubre.

Segons el contingut d’aquest article avançat per l’edició digital de La Vanguardia, el procés impulsat per la majoria independentista del Parlament presenta una contradicció entre el principi democràtic i el de legalitat constitucional. A més, descriu com un “greu error” que es consideri que l’Estat espanyol té formes autoritàries.

La peça, titulada El futur polític de Catalunya: el paper del Parlament, carrega particularment contra “el caràcter unilateral del procés”, una via que, el que fa al procés de desconnexió, veu “prematura i poc realista”. És més: descriu el referèndum com un moviment tàctic dirigit a reforçar la legitimitat de la via unilateral.

Les primeres crítiques del govern català no s’han fet esperar. El portaveu, Jordi Turull, ha dit que es tracta d’una opinió “política i no jurídica” que “té tota la legitimitat del món”, però ha afegit: “que no ens facin passar bou per bèstia grossa”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari