El Govern concreta la compra de les urnes

Mariano Rajoy espera que el Constitucional impugni l'operació
Título de la imagen
Título de la imagen

El Govern català vol materialitzar, aquest dimarts, la compra d’urnes pel referèndum independentista de l’1 d’octubre. El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, considera que aquest fet suposarà noves querelles contra els membres del Govern de Puigdemont: “de querelles segur que no en faltaran. El Govern espanyol no és tan generós en altres coses, però en això sí”.

Les conselleries d’Economia i d’Exteriors assumiran en la reunió de l’executiu català d’aquest dimarts la responsabilitat de la compra d’urnes, 76 dies abans de la celebració de la consulta. Tot apunta, però, que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ja té a punt una estratègia per impedir en 24 hores la compra d’aquestes urnes.

Rajoy té previst deixar que els tribunals actuïn, i sense urnes ni cens provocar el col·lapse de la Generalitat davant la convocatòria del referèndum, més que no pas aturar la consulta. Tan bon punt es comprin les urnes, l’executiu de Rajoy buscarà que el Tribunal Constitucional (TC) actuï per anul·lar el procediment públic de la compra d’urnes, posant les querelles pertinents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides