Puigdemont es contradiu

El president de la Generalitat assegura que "no vaig prometre la independència en 18 mesos"
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha negat aquest dimecres al Parlament, que hagués promès la independència de Catalunya en un termini de 18 mesos.

En resposta a la intervenció d’Inés Arrimadas (C’s), que ha recordat a Puigdemont que fa 18 mesos va assegurar que la independència seria una realitat, el president ha afirmat que “jo no vaig prometre la independència en 18 mesos“, “vaig dir que els ciutadans de Catalunya tindrien l’oportunitat de decidir si aquest país havia de ser independent”. Puigdemont ha demanat “rigor” a Inés Arrimadas, perquè “sense rigor no anirà gaire lluny” i ha reiterat que “jo no he pronunciat mai la frase de que Espanya ens roba“.

Malgrat la seguretat amb la qual el president de la Generalitat ha negat les declaracions de la portaveu de C’s i líder de la formació a Catalunya, el fet és que el 6 de març del 2016, en una entrevista realitzada a ElNacional.cat, Puigdemont va afirmar que “com a president, treballaré perquè es declari la independència“. Quan va ser preguntat sobre si es veu proclamant la independència, el president va afirmar que “declarar la independència és una cosa que jo tinc en el meu imaginari des que tinc ús de raó política” i que treballaria perquè això passés.

Pel que fa al termini de 18 mesos, Puigdemont va dir en aquell moment que “si són menys no passa res i si és un mes més tampoc és cap daltabaix. Divuit mesos és perquè ho veiem factible amb els nostres recursos i en allò que depèn de nosaltres“. “Portem des de la sentència de l’Estatut madurant un procés cap a la independència”, va recordar el president.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides