Els funcionaris seran “sempre fidels” a la Constitució

Els treballadors públics denuncien que se'ls està donant "un protagonisme que no els correspon" davant el referèndum
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local de Catalunya (CSITAL) assegura que els funcionaris municipals seran “sempre fidels” a la Constitució davant el referèndum independentista previst per l’1 d’octubre per part del Govern de Carles Puigdemont.

La Junta General del Consell, reunida aquest dilluns per tractar la situació política entre l’Estat i la Generalitat, va aprovar per unanimitat un comunicat en el qual s’indica que l’actuació dels secretaris, interventors i tresorers municipals es basa en la “defensa dels valors democràtics, de legalitat, de lleialtat i de neutralitat i imparcialitat política“.

El comunicat es refereix al Codi ètic del CSITAL quan diu que els funcionaris de l’administració local amb habilitació de caràcter estatal han d’actuar “d’acord amb les lleis, els reglaments i les normes i instruccions que siguin aplicables al compliment dels seus deures”.

El funcionariat diu que “en qualsevol cas, ha de romandre sempre fidel a l’esperit i al text i la Constitució espanyola, a la normativa autonòmica i europea, i als principis de conducta” recollits en el Codi ètic del CSITAL.

El text aprovat pels funcionaris també denuncia que s’està donant als treballadors públics municipals de Catalunya “un protagonisme que no els correspon” en el marc de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Finalment els funcionaris recorden que els empleats públics tenen un fort compromís amb el correcte funcionament dels governs locals, al marge d’ideologies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides