Puigdemont fulmina Baiget però amaga el Govern rere JxSí

El grup parlamentari de JxS, i no la Generalitat, respon pel web garanties.cat
puigdemont garanties.cat
puigdemont garanties.cat

L’empenta mostrada pel president Carles Puigdemont com a cap de Govern en el cas Baiget, elogiada per no pocs independentistes famosos les darreres hores (no tant en el seu partit), contrasta amb el fet que el Govern de la Generalitat s’hagi diluït en la presentació del projecte de la Llei del Referèndum, on ha donat la cara Junts pel Sí.

D’una banda, l’acte “Garanties per a la democràcia. Per un referèndum legal, efectiu i vinculant”, celebrat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) aquest dimarts al vespre, va ser convocat per Junts pel Sí, que també havia fet mitjançant els seus diputats la primera presentació durant el matí: un resum dels articles.

S’han promès urnes -es diu que s’ha engegat un “procés de compra directa”- i cens -que suposadament tenen “a l’abast”- però no com s’obtindrien. El Govern en ple hi va participar ocupant un lloc privilegiat, amb intervencions per part del president Puigdemont i del vicepresident Oriol Junqueras, en un acte formalment de partit semblant a un míting.

Així mateix, el web que promociona el referèndum que el Govern ha anunciat per l’1 d’octubre, garanties.cat, no mostra amb cap element gràfic o anotació que el relacioni amb la Generalitat. Tampoc cap logo o detall evident de l’autoria de Junts pel Sí o dels desenvolupadors tècnics del lloc.

Només el formulari (“Vols fer alguna pregunta?”) conté informació reveladora per a l’usuari en aquest sentit, ubicada a la part inferior de la portada: “En compliment de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), Junts pel Sí us informa que les vostres dades quedaran emmagatzemades en un fitxer automatitzat registrat a nom del Grup Parlamentari Junts pel Sí que té per finalitat realitzar la gestió dels contactes via web amb l’objectiu de poder-vos informar de les nostres activitats i respondre les vostres preguntes. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició regulats a la LOPD adreçant-vos per escrit a [email protected], o a la seu del grup parlamentari (Parc de la Ciutadella, s/n, Barcelona 08003)”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari