El PSOE i Ciutadans encaren la reforma de la Constitució

Les dues formacions volen que el PP i Podem se sumin a la negociació
Sánchez i Rivera
Sánchez i Rivera

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, han decidit obrir negociacions aquesta tardor per estudiar la reforma de la Constitució. Unes negociacions en les quals seran convidats també el Partit Popular i Podem.

Partit socialista i C’s coincideixen en el fet que cal revisar aspectes com els que fan referència a les mesures de regeneració democràtica, com la supressió dels aforaments, la reforma de la Llei Electoral o la limitació de mandats.

Els líders de les dues formacions volen que es creï una taula de partits, a la que volen que s’hi sumin el PP, Podem i la resta de formacions parlamentàries per reformar la Constitució, una reforma que defensa el PSOE com a solució per a trobar l’encaix de Catalunya a Espanya. La proposta de crear aquesta taula de partits s’hauria de concretar a la tardor.

Albert Rivera va avançar que Ciutadans i el PSOE poden posar-se d’acord en definir i acotar en la Carta Magna les competències de l’Estat i de les comunitats autònomes o en establir un finançament suficient per a aquestes.

Per la seva banda, el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, va matisar que en la trobada entre Sánchez i Rivera no van arribar a un acord concret, però que els dos líders van coincidir en crear “un espai de diàleg” dels partits amb representació parlamentària per avançar en la reforma de la Constitució.

El que sí que ha deixat clar el president de C’s és que la seva formació no formarà part de cap taula de negociació a tres bandes, amb el PSOE i Podem, en la que es vulgui debatre sobre mocions de censura o de governs alternatius.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari