Rajoy no donarà explicacions al Parlament de Catalunya

El Consell d'Estat confirma que la citació per declarar sobre l'Operació Catalunya és paper mullat per al president i la vicepresidenta del Govern espanyol
Título de la imagen
Título de la imagen

Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría compten amb l’aval del Consell d’Estat per evitar comparèixer a la comissió del Parlament de Catalunya sobre l’Operació Catalunya. Ni el president ni la vicepresidenta del Govern espanyol, segons un nou informe d’aquesta institució, estan obligats a declarar sobre la guerra bruta contra dirigents de formacions independentistes.

La intenció del Parlament era fer-los declarar l’11 de juliol, però la citació és paper mullat. No és el primer cop que el Consell d’Estat resol en aquest sentit. Esgrimeix un article del reglament del Parlament que especifica que es poden demanar responsabilitats a autoritats de la Generalitat que es neguin a comparèixer, però no diu res d’altres persones. És per això que el Consell d’Estat indica que el president, la vicepresidenta i altres membres del Govern espanyol no estan obligats per la normativa del Parlament català.

Entre les compareixences aprovades, a banda de les de Rajoy i Sáenz de Santamaría, hi havia les dels dos últims ministres de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i Juan Ignacio Zoido, i la del cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, així com l’expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari