TV3 i Òmnium Cultural coordinen esforços

Barroera maniobra d'apropiació de les mobilitzacions antifranquistes
cuixart omnium
cuixart omnium

El programa Sense ficció, de TV3, va emetre el dimarts 13 de juny el documental En lluita, que coincideix amb la campanya que fa mesos promou Òmnium Cultural per apropiar-se de les lluites ciutadanes i socials que hi ha hagut a Catalunya durant el franquisme. La campanya d’Òmnium Cultural es diu “Lluites compartides” i pretén fer arribar als barris més humils i refractaris a l’independentisme el missatge que les mobilitzacions que han fet al llarg de la història recent desemboquen inevitablement en la reivindicació separatista.

El reportatge de Sense ficció i la campanya “Lluites compartides” no només repeteixen el mateix missatge sinó que molts dels protagonistes del documental apareixen a l’exposició que reparteix Òmnium Cultural per tot Catalunya o a les xerrades que l’acompanyen. Un dels protagonistes és, clar, el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart.

Al portal de Sense ficció es presenta així el documental: “En lluita recorre les lluites socials que hi ha hagut a Catalunya en els últims 50 anys, des del final del règim franquista fins a l’actualitat. (…) Quaranta anys després de la caiguda del règim franquista, i quan Catalunya viu un moment de mobilització ciutadana massiva, En lluita ajuda a entendre la societat que hem construït i el que falta per aconseguir tenir un futur millor”.

Segons el portal de la campanya de Òmnium Cultural, “«Lluites compartides» pretén ser un espai per compartir les lluites i fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor. (…) Si aprenem del passat, el coneixem, el reconeixem i el compartim, estarem en millors condicions per forjar, plegats, el nostre futur compartit”. L’últim acte d’aquesta campanya ha estat el dia 7 a Badalona: “Referèndum 2017: una lluita compartida”. L’eixamplament de la base independentista agermana TV3 i Òmnium Cultural.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari