L’alcalde de Mataró critica el seu oncle que vol fer un macroprostíbul

El Suprem ha anul·lat dos articles de l'ordenança municipal que entorpeixen la instal·lació d'aquest centre
Davi Bote
Davi Bote

L’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha fet una declaració signada que ha enviat al secretari de l’ajuntament en la que “deplora” la implicació del seu oncle en la construcció d’un macroprostíbul a la ciutat. L’oncle de Bote té interessos econòmics en la construcció del local de prostitució des del 2010, un fet que l’alcalde de la ciutat diu que “no ho comparteixo”.

De fet, l’alcalde Bote afirma que seguirà lluitant contra els prostíbuls “com a ciutadà i com a alcalde” a partir dels seus “principis morals i polítics”. En la declaració, Bote diu que està “en contra de la prostitució” i afirma que treballarà “fins on permeti la llei” per mantenir el veto als macroprostíbuls.

Bote es desmarca dels negocis del seu oncle dient que “no conec l’abast de la seva implicació. Són els seus interessos particulars, a mi no m’afecten, els deploro i no els comparteixo“. L’alcalde recorda que “durant la campanya electoral vaig expressar la meva voluntat i vocació de governar i de fer política a partir dels meus principis i valors”.

Bote afegeix que “ho dic ben alt i ben clar: ni oncles, ni amics, ni familiars, no em deixo comprar, no em deixo influir. Com a alcalde la família que més m’importa és la ciutadania de Mataró i és a vosaltres a qui defensaré. Que ningú dubti que faré tot el que estigui a les meves mans per defensar els interessos municipals i dels i les ciutadanes de Mataró. Hi ha negocis i negociants que no són benvinguts a la nostra ciutat”.

En aquest sentit, l’alcalde de Mataró assegura que la implicació del seu oncle en la construcció del macroprostíbul no afectarà el seu compromís per enfrontar-se a la instal·lació de dos grans bordells al polígon Les Hortes de la ciutat.

L’alcalde de Mataró ha fet aquesta declaració escrita després que a finals de maig una sentència del Tribunal Suprem anul·lava dos articles de l’ordenança municipal que dificultaven la instal·lació de dos bordells de grans dimensions a la ciutat. L’Ajuntament ja treballa en la redacció d’un nou planejament per intentar mantenir la capacitat de veto.

El cas va començar el 2010, quan l’empresari Josep Maria Colomer Ribot va demanar la llicència per a la construcció d’un complex de 2.000 metres quadrats i unes 80 habitacions al polígon Les Hortes del Camí Ral de la capital del Maresme.

L’Ajuntament va aprovar una ordenança, ara anul·lada pel Suprem, que establia un límit màxim de 500 metres quadrats per a l’activitat principal i limitava l’espai destinat a les habitacions al 10% de la superfície total.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari