L’Ajuntament de Barcelona es persona com a acusació pel 3%

El túnel de Glòries és el principal motiu d'indignació del govern d'Ada Colau
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

El perjudici detectat amb relació a les suposades irregularitats comeses durant el mandat de Xavier Trias (CiU) al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona ha mogut l’actual equip de Govern, liderat per Ada Colau, a personar-se en la causa del 3% que s’investiga al Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell.

El jutge, com ha avançat El Mundo, ha acceptat que l’Ajuntament de Barcelona es personi com a acusació. Aquest moviment per part del Consistori té com a principal causa el desgavell de les obres del túnel de la plaça de les Glòries, marcades pels sobrecostos, el contracte del qual s’ha acabat rescindint i es tornarà a licitar. Mentrestant les obres estan aturades. Una UTE integrada per Copisa, Rogasa i Benitó Arnó e Hijos havia obtingut el contracte de l’empresa pública Bimsa.

Segons el sumari, l’Ajuntament va aportar al jutge instructor l’informe tècnic que inclou els sobrecostos del 20% sobre el pressupost inicial i els retards acumulats de 19 mesos. La mateixa informació indica que a partir d’ara l’Ajuntament podrà accedir a tota la documentació sobre les adjudicacions de l’etapa de Trias que es troben sota la lupa en el cas del 3%, relatiu al presumpte finançament il·legal de CDC.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari