Investigarà Gordó un ‘vell conegut’ de CDC

Carlos Ramos formava part del tribunal del 9N i, com a fiscal, va acusar De la Rosa, Estevill i Planasdemunt
El conseller de Justícia, Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos serà l’encarregat d’investigar Germà Gordó pel cas del 3%. Es tracta d’un dels membres del tribunal que va condemnar l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau per l’organització del 9N. És, a més, membre del col·lectiu de caràcter progressista Jutges per la Democràcia.

Ramos, magistrat de la sala civil i penal del TSJC des del 2004, va ser anteriorment el fiscal dels casos del financer Javier de la Rosa (Grand Tibidabo), de l’exjutge Lluís Pascual Estevill (jutjat per suborn) i de l’exconseller Jordi Planasdemunt (condemnat per l’organització d’una xarxa de pagarés falsos per valor de 4.000 milions de pessetes).

El magistrat inicialment encarregat de la instrucció era Enric Anglada, que s’ha jubilat la setmana passada. Ramos, així doncs, serà l’encarregat de prendre declaració a Gordó pel paper que les investigacions li atribueixen en el presumpte finançament il·legal de Convergència mitjançant comissions pagades, suposadament, a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

En la causa del 3%, que assumeix el TSJC en la part que afecta Gordó perquè està aforat pel fer de ser diputat, l’Ajuntament de Barcelona ha sol·licitat personar-se com a acusació particular per l’existència d’indicis d’irregularitats en adjudicacions de l’empresa pública municipal Bimsa corresponents a l’etapa de Xavier Trias.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari