El Govern espanyol actuarà si la Generalitat “passa dels anuncis als fets”

Méndez de Vigo titlla l'acte sobre la data i la pregunta del referèndum d'"escenificació" de consum intern
tv3 mendez de vigo
tv3 mendez de vigo

El ministre i portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha descrit com “una escenificació dirigida pels promotors del desafiament als promotors del desafiament” l’anunci, per part del president de la Generalitat Carles Puigdemont, de la data i la pregunta del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Méndez de Vigo ha emfatitzat que l’acte del Govern català “demostra que cada cop són menys i que només queden ja els més radicals” a favor de la independència, i que s’ha evidenciat, segons ell, “la solitud i l’aïllament” dels convocants.

En la mateixa línia, ha subratllat que el Govern de la Generalitat “ha fracassat” en la recerca de suports pel seu full de ruta. S’ha referit, en concret, a la resposta de la Comissió de Venècia, la recent dissolució del Pacte Nacional pel Referèndum, i fins i tot, a les tensions entre ERC i el PDEcat.

Sobre la possible reacció per impedir la celebració del referèndum, Méndez de Vigo ha avisat que “qualsevol actuació que passi dels anuncis als fets” serà recorreguda pel Govern al Tribunal Constitucional. La Fiscalia General de l’Estat, així doncs, no farà cap moviment fins que el Govern català no hagi signat l’acord que fa efectiva la convocatòria del referèndum.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari