Oleguer Pujol acusa Madrid de voler liquidar el llegat del seu pare

Compara Jordi Pujol amb el Dalai Lama
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Oleguer Pujol, el fill més jove de l’expresident Jordi Pujol, ha negat en una entrevista concedida a RAC1 aquest dimarts que la seva família sigui una organització o que els seus membres siguin criminals, com apunta la investigació de l’Audiència Nacional. En canvi, ha comparat la situació del seu pare amb la del Dalai Lama: “a la Xina l’han desterrat del país i al meu pare l’han desterrat internament”.

Hi ha un atac orquestrat des de Madrid amb totes les estructures de l’Estat per acabar amb el nom i el llegat del meu pare”, assegura. També ha adjudicat al mateix responsable la situació del seu germà Jordi, tancat en presó provisional: “és a la presó perquè els convenia contraprogramar tot el cas de corrupció de la Comunitat de Madrid”. També ha dit que “quan hi ha tot un mecanisme de l’Estat perquè el meu germà Jordi vagi a la presó, no hi ha res a fer”.

Jo ara no tinc feina. Porto cinc anys sense poder treballar. El cognom castiga. La gent té por a l’exposició d’estar fent coses amb un Pujol”, ha explicat Oleguer Pujol sobre la seva situació particular, per bé que també ha donat a entendre que no pateix dificultats econòmiques. “El que se’m pot retreure és haver obert un compte a Andorra no declarat per rebre el llegat del meu avi. Aquest és el meu pecat”, ha assegurat. Tot i rebutjar la possible comissió d’un delicte de blanqueig, ha admès, però, que hi ha falsedat documental de “només” 12.000 euros.

Pel que fa a la creixent presència dels Pujol Ferrusola als mitjans -el seu germà Josep ha estat entrevistat darrerament a Público i Catalunya Ràdio-, ha dit que volen donar la seva visió perquè aprecia “un canvi de tendència”, i ara interpreta que s’ataca “molt acarnissadament” els seus pares, Jordi Pujol i Marta Ferrusola. Així mateix, creu que s’intenta “assignar als pares un paper preponderant” en el cas Pujol. Referint-se a l’expresident, ha manifestat que “li vindria de gust explicar-se, però ja no li toca parlar, té 87 anys. Per això jo i el meu germà hem volgut sortir a explicar-nos”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari