Albares veu com una “opinió personal” i no del govern que Robles i Ribera vegin un “genocidi” a Gaza

El ministre d'Exteriors prepara una resposta "serena i ferma" amb Irlanda i Noruega pels "atacs" d'Israel

  El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, en una compareixença (ACN)

  El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha considerat aquest dimarts una “opinió personal” de les ministres Margarita Robles i Teresa Ribera considerar que hi ha un “genocidi” a Gaza. Així ho ha afirmat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha aprovat el reconeixement de Palestina. Albares ha dit que serà el Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) qui decidirà sobre aquesta qüestió i que el govern espanyol donarà “suport” a allò que determini el tribunal.

  Robles, titular de Defensa, ha dit aquest dilluns que “el que està passant a Gaza és un autèntic genocidi”, unes declaracions molt similars a les que ha fet aquest dimarts Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, qui ha considerat que el que està fent Israel a Gaza “és molt semblant al que entenem alguns com a genocidi”. Albares, però, ha desvinculat aquestes apreciacions personals de l’opinió de l’executiu central, i ha assenyalat que correspon al TIJ pronunciar-se al respecte.

  D’altra banda, el titular d’Exteriors ha avançat que Espanya, Irlanda i Noruega preparen una resposta “coordinada, serena i ferma” als “atacs” i “provocacions” d’Israel pel reconeixement de Palestina. En aquest sentit, Albares ha explicat que els tres països respondran quan creguin que és necessari, “no quan altres ho decideixin perquè els interessa”, i ha avisat que “ningú els intimidarà”. Sobre els missatges i vídeos d’Israel contra els tres Estats, Albares ha lamentat que el govern israelià estigui difonent “mentides infames” amb l’objectiu de desviar l’atenció de qüestions com les decisions del TIJ, l’alto el foc o l’alliberament dels ostatges.

  Reconeixement amb objectiu “d’assolir la pau”

  Després de l’aprovació del reconeixement de l’Estat de Palestina per part del Consell de Ministres, Albares ha subratllat que és de “justícia” per al poble palestí i que té l’objectiu “d’assolir la pau”. “És un dia que queda gravat en la història d’Espanya”, ha subratllat, tot argumentant que el reconeixement és “l’únic camí viable per a la pau”. “No hi ha cap solució alternativa a la solució dels dos Estats. El camí per a la pau passa pel reconeixement de l’Estat palestí”, ha reivindicat Albares, que ha celebrat també que Eslovènia se sumi al reconeixement de Palestina.

  (Visited 31 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari