Han torturat els mossos els suposats autors del robatori del coure a Rodalies el 12 de maig a Montcada perquè confessin?

És evident que no. Els mossos d’esquadra no fan aquestes coses. Però la resolució ràpida d’aquest cas ha deixat molta gent amb la sensació que no els explicaven tota la veritat. Vaja! Que hi ha marro! Resulta que el 12 de maig, algú va robar una gran quantitat de coure en un tram del servei de Rodalies a Montcada-Bifurcació. Aquest robatori va provocar diversos incendis i va deixar sense funcionament o amb grans retards bona part del servei de Rodalies el dia en què se celebraven les eleccions al Parlament de Catalunya. Algun partit va arribar a demanar fins i tot que se suspengués la jornada electoral. Les votacions, però, es van fer amb normalitat i van donar com a resultat que els partits independentistes van perdre la majoria que han tingut al Parlament durant els darrers mandats.

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va dir que no descartava que la incidència de Montcada hagués estat el resultat d’un sabotatge. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i els portaveus dels mossos van replicar immediatament que de sabotatge res de res i que la culpa era de Rodalies pel manteniment defectuós de les seves instal·lacions. El dia 22, membres dels serveis de seguretat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i de la policia local d’Esparreguera van detenir un home i una dona per robar coure en una línia d’aquest servei ferroviari que depèn del govern de la Generalitat. Esparreguera està a 36 quilòmetres de Montcada.

Els mossos van arribar a la conclusió que les persones detingudes havien participat també en el robatori que havia provocat el caos a Montcada deu dies abans i Elena va sortir ràpidament a dir que es demostrava així que no hi havia hagut cap sabotatge. Com van arribar a aquesta conclusió el conseller i els mossos? Van confessar els seus autors? Què sortien guanyant confessant un delicte del qual no hi ha cap imatge que els incrimini ni testimonis ni s’han trobat els cables de coure robats? No seria el més lògic esperar a veure què diu el jutge que instrueixi el cas? Mai abans els mossos havien estat tan eficaços a l’hora de detenir els responsables d’un robatori de coure del servei de Rodalies. L’èxit d’aquesta investigació ha estat simplement un cop de sort?

Val a dir que els propis ‘mossos’ van comunicar per X que els detinguts estaven relacionats “presumptament” amb el robatori, presumpció que s’ha convertit sorprenentment en certesa a la gran majoria de mitjans que han informat de les detencions.

El ministre Puente i els responsables de Rodalies Renfe tenen dret a creure que la millor manera perquè els mossos detinguin els que roben el coure que permet la circulació dels seus trens és insinuant que potser ha estat un sabotatge per beneficiar els interessos electorals i polítics dels independentistes. A la política i el periodisme hi ha gent molt mal pensada!

(Visited 420 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari