‘Està passant’ i ‘Polònia’ retreuen Pedro Sánchez que no reconegui Catalunya com ha fet amb Palestina

Òscar Andreu imitant el president del govern espanyol: “Si voleu dos estats, els que tinc aquí penjats!”.

Òscar Andreu a 'Està passant' i 'Pere Aragonès' a 'Polònia', reclamant a Pedro Sánchez que reconegui la independència de Catalunya

Els programes de TV3 Està passant i Polònia han coincidit a exigir al president del govern espanyol que reconegui Catalunya com un estat independent després que Pedro Sánchez anunciés la seva decisió de fer aquest reconeixement a Palestina. Està passant va fer aquesta exigència dimecres i Polònia, dijous.

Els presentadors d’Està passant eren, el passat dimecres, Jair Domínguez i Òscar Andreu. Tots dos manifesten sovint la seva passió independentista. Van començar parlant Andreu dient que “el president espanyol Pedro Sánchez ha tornat a acaparar l’actualitat un dia més. Avui ha anunciat que el proper dimarts 28 de maig reconeixerà l’estat palestí. Dimarts, eh, avui encara no el reconeix”. “Estem parlant de Pedro Sánchez. N’ha de treure un rèdit polític. Si no, no ho fa”, va afirmar Domínguez desprestigiant l’anunci del president espanyol.

Tot seguit van passar un tall de vídeo de la intervenció en què va anunciar que el govern d’Espanya reconeixerà Palestina, on explicava que després de parlar amb diversos líders de la regió i de llegir documentació li havia quedat clar que el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, no té cap pla de pau per Palestina. Domínguez va ridiculitzar Sánchez dient que no cal parlar amb gaire gent ni llegir tant per arriba a aquesta conclusió. “Et poses un 30 minuts sobre el tema i te’n sobren 29”, va dir.

Andreu va comentar que “en el seu discurs el president espanyol ha apostat per la solució dels dos estats, una solució que sempre se li oblida quan ve a Catalunya. Tengo la agenda del reencuentro, la recuperación de la convivencia, el diálogo conciliador, el abrazo del oso i un sugus… pero si queréis dos estados los que tengo aquí colga(…)”. No va acabar la frase mentre el públic esclatava en rialles i aplaudiments. Va afegir “s’ha entès, oi?” i va acabar dient “volia dir los que tengo aquí colgados”. Tant ell com Domínguez van dir que s’expressava així perquè a TV3 no hi ha censura.

L’endemà, Polònia va insistir en la mateixa idea. En aquest cas, l’encarregat d’exposar-la va ser l’actor que interpreta Pere Aragonès. Ho va fer després que se li acostés el que imita Pedro Sánchez i li digués: “us hauria de donar vergonya no investir-me,… investir a Salvador, amb la il·lusió que li fa ser president”. Aragonès va replicar que “el que t’hauria de fer vergonya és a tu: Reconèixer Palestina i no reconèixer Catalunya. És que ni una trista taula de diàleg heu fet amb ells. No hi ha dret”.

Està passant i Polònia els fa la productora Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler. Soler és un portaveu mediàtic d’ERC. Defensa el seu ideal independentista a tot arreu. La televisió pública de la Generalitat, com es veu a cada programa, no és una excepció.

(Visited 3.815 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari