La Comissió de Venècia desautoritza Puigdemont

L'organisme insta a pactar el referèndum amb l'Estat i recorda el compliment de la Constitució
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha rebut la resposta de la Comissió de Venècia a la carta que va enviar el passat dilluns en què informava de la voluntat del Govern català de celebrar un referèndum d’independència i on demanava comptar amb la col·laboració d’aquest organisme europeu. La resposta ha estat enviada amb còpia al representant permanent d’Espanya al Consell d’Europa, Luis Javier Gil Catalina.

En aquesta missiva, el president de l’ens consultiu del Consell d’Europa, Gianni Buquicchio, assenyala que tot i “prendre nota” de les intencions del Parlament de Catalunya i de la seva petició de cooperació, és necessari que qualsevol referèndum es faci “en plena conformitat amb la Constitució i la legislació aplicable“. Buquicchio ha donat la benvinguda a “l’interès demostrat del Parlament català al Codi de Bones Pràctiques sobre el Referèndum” de la Comissió de Venècia, i ha insistit en què “el nom oficial és Comissió Europea per a la Democràcia a través del Dret”.

Gianni Buquicchio ha indicat que informarà a la comissió sobre la resolució aprovada a la cambra catalana, que ha llegit “amb gran interès”. Finalment, el president de l’ens assegura que Puigdemont “és, sens dubte, conscient que no només el referèndum com a tal, sinó també la cooperació amb la nostra Comissió hauran de ser duts a terme d’acord amb les autoritats espanyoles“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari