Pedro Sánchez humilia l’aparell del PSOE

L'exsecretari general del partit socialista guanya les primàries amb un 50,21% dels vots

Título de la imagen
Título de la imagen

La comissió gestora del PSOE, capitanejada per la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, ha patit una humiliant derrota en les eleccions primàries per a l’elecció del secretari general del PSOE.

Finalment, Pedro Sánchez, ha obtingut el 50,21% dels vots dels militants socialistes, Susana Díaz ha obtingut el 39,93%, i molt per darrere ha quedat el basc, Patxi López, que ha obtingut el 9,86% dels vots de la militància del PSOE.

Pedro Sánchez que va ser apartat de la secretaria general del partit socialista al no aconseguir que el Comitè Federal li fes costat al ‘no és no’ a Mariano Rajoy, ha tornat a guanyar ara el suport de la militància socialista.

Per comunitats autònomes, la candidata de l’aparell del partit que comptava amb el suport de la vella guàrdia, Susana Díaz, només ha pogut vèncer a Sánchez a Andalusia. En la resta d’Espanya, Pedro Sánchez s’ha imposat clarament a Díaz i, per suposat, a Patxi López.

La victòria de Sánchez dibuixa un nou escenari dins del PSOE en el qual l’aparell del partit i tota la vella guàrdia, començant per Felipe González i acabant per José Luis Rodríguez Zapatero, queden en entredit.

La militància socialista ha dit que no estan d’acord amb què el PSOE acabés provocant que el candidat del PP, Mariano Rajoy, acabés sent investit president del govern central.

Els socialistes catalans han fet costat a Pedro Sánchez

Els militants del PSC han votat massivament a Pedro Sánchez qui ha obtingut el 81,90% dels vots de la militància socialista catalana, mentre que Susana Díaz ha obtingut un 11,75%. I, una vegada més, en tercer lloc ha quedat Patxi López, qui ha obtingut el 6,35%.

López, això sí, ha guanyat a Euskadi, on ha obtingut el 52,47%, seguit de Sánchez qui ha obtingut el 40,06%, i en tercera posició i bastant més lluny, Susana Díaz, que ha tret el 7,47%.

La victòria de Pedro Sánchez es veu com una oportunitat pels socialistes catalans, ja que l’exsecretari general del PSOE durant la campanya va declarar que “per a mi Espanya és una nació de nacions i Catalunya és una nació”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari