L’Ajuntament de Barcelona rescindeix el contracte de Glòries

El nou projecte es licitarà al juliol per 39,2 milions d'euros
tunel glories obras
tunel glories obras

Aquest dilluns, Barcelona d’Infraestructures Municipals (Bimsa), empresa municipal gestionada pel govern d’Ada Colau, ha decidit rescindir el contracte amb la unió temporal d’empreses (UTE) que realitza les obres dels túnels de Glòries, tot i que no ha obtingut l’aval polític de l’oposició durant la Comissió extraordinària d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que s’ha realitzat prèviament, en el que la majoria de l’oposició, excepte la CUP, han rebutjat la iniciativa del Govern municipal.

Ángel Sánchez, director de Bimsa, ha explicat que aquesta nova licitació tindrà un cost aproximat de 39,2 milions d’euros, IVA inclòs, al que cal sumar els més d’1,5 milions que costarà paralitzar les obres fins que es reprenguin. D’altra banda, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que ara caldrà calcular les sancions pels endarreriments en les obres i els danys i perjudicis que se’n deriven. La tinenta d’alcaldia també ha apuntat que s’estudiarà si es pot inhabilitar l’actual UTE constructora de cara al nou projecte, que es licitarà al juliol.

El Govern d’Ada Colau va decidir sotmetre a votació aquesta qüestió amb l’objectiu de reunir consens polític entorn de l’assumpte, després que informes tècnics i jurídics plantegessin rescindir el contracte amb la constructora o bé modificar-lo i incloure sobrecostos i retards, en detectar que hi havia un possible augment del 19% respecte al preu de l’adjudicació i un retard de 19 mesos en les obres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides