Ignacio González, detingut en una operació anticorrupció

Els investigadors consideren l'expresident madrileny el cap d'una organització criminal al PP de Madrid
ignacio gonzalez
ignacio gonzalez

Ignacio González, successor d’Esperanza Aguirre a la presidència de la Comunitat de Madrid, que va assumir entre el 2012 i el 2015, ha estat detingut aquest dimecres en el marc d’una operació anticorrupció dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco.

Fonts citades pel diari El Español assenyalen que els investigadors el consideren el cap d’una organització criminal que actuava en el PP madrileny i també en el si del govern autonòmic.

A González, segons la mateixa informació, se l’investiga per delictes d’organització criminal, malversació de diners públics, prevaricació, suborn, frau a l’Administració i blanqueig de capitals amb relació al suposat saqueig del Canal de Isabel II, empresa pública de gestió de l’aigua que ell va presidir del 2003 al 2012, quan era vicepresident d’Esperanza Aguirre.

En concret, s’assenyala González per possibles irregularitats en compres d’empreses estrangeres i pel suposat desviament de fons emprant comptes i societats a l’estranger. En aquesta operació, els agents de la Guàrdia Civil preveuen practicar una desena d’escorcolls, entre els quals els del domicili de l’expresident madrileny i la seu del Canal de Isabel II, que han començat aquest matí, així com efectuar una dotzena de detencions en total.

La investigació, que té també altres licitacions en el punt de mira, estira el fil d’una denúncia presentada a la Fiscalia el passat mes de juny pel consell d’administració del Canal de Isabel II, actualment amb una majoria de representants afins a l’actual presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari