Colom no revela qui li va suggerir demanar diners a Millet

El cap local de CDC a l'Ametlla del Vallès ratifica que Millet pagava les campanyes locals del partit
angel colom
angel colom

Segueixen les declaracions dels testimonis del desfalc del Palau de la Música. L’exlíder d’ERC i el PI, Àngel Colom, ha reconegut que es va adreçar a Félix Millet “com a mecenes cultural” per demanar-li ajut per liquidar el deute de PI en les eleccions de 1999, però s’ha negat a dir quina persona havia estat la que li ho havia aconsellat. Per la seva part, Esteve Escuer, ex cap local de CDC a l’Ametlla del Vallès, ha reconegut que Millet pagava les despeses electorals de Convergència a la seva localitat.

Colom, actual militant del PDEcat (antiga CDC), ha explicat que el setembre d’aquell any va anar a veure Millet al seu despatx del Palau de la Música per demanar-li ajuda per eixugar els deutes “personals” que tenia per la seva aventura del Partit per la Independència amb Pilar Rahola. “Després d’una bona estona xerrant sobre el país, el senyor Millet va sortir del despatx i en tornar portava un xec per 12,5 milions de pessetes i un rebut que jo vaig signar sense llegir” de tres línies. El deute del PI era d’uns 25 milions de pessetes. A més, Colom no ha reconegut la seva firma en un conveni entre el Palau de la Música i una inexistent Fundació Espai Catalunya (presidida per ell mateix) pel qual Millet li donava 25 milions de pessetes per fer uns estudis sobre la immigració.

Malgrat la insistència del fiscal Emilio Sánchez Ulled, Colom no ha volgut dir en cap moment el nom de la persona que el va dirigir a Millet, però sí que ha dit que els deutes corresponien a la campanya per les eleccions municipals a Barcelona (on va ser Pilar Rahola la cap de llista) i “altres municipis”.

Per altra part, el cap local de CDC a l’Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, ha reconegut que MIllet li va donar 13.000 euros per a una campanya local al seu municipi, però no ha volgut reconèixer com a seva la signatura en altres rebuts de pagaments de Millet per a diferents campanyes locals. “Els diners servien per pagar a proveïdors”, ha assegurat Escuer i afegit que “jo devia firmar els rebuts segons s’havia pagat”.

Finalment, l’exdirigent de CDC Jaume Camps, ha declarat que ell ha estat l’advocat de Félix Millet des de 1979 i també de Ferrovial. Per això es reunia sovint tant amb Millet com amb els representants de Ferrovial per fer de mitjancer en els problemes per les obres de remodelació del Palau de la Música.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari