El responsable de les forces armades a Catalunya no entra en polèmiques

El tinent general Fernando Aznar afirma que vol "estrenyer llaços" amb les institucions catalanes
Fernando Aznar
Fernando Aznar

El nou Inspector General de l’Exèrcit, el tinent general Fernando Aznar, ha posat les forces armades a disposició de Catalunya, i també de l’Aragó, Navarra i la Rioja. I ha afirmat que vol “estrènyer llaços” amb les institucions catalanes i col·laborar perquè la societat catalana conegui millor a l’exèrcit. El general Aznar ostenta des d’avui la màxima representació de les forces armades en aquestes quatre comunitats autònomes, després de fer-se càrrec de la Inspecció General de l’Exèrcit que té la seu al Palau de Capitania de Barcelona.

El discurs oficial del nou Inspector General ha estat protocol·lari, evitant entrar en qüestions polèmiques vinculades amb l’Exèrcit o amb Catalunya. Un discurs que ha estat seguit per les paraules del nou cap de l’Estat Major de l’Exèrcit, el general Francisco Javier Varela, que confia en el nou inspector per “la seva dilatada i exemplar trajectòria militar”, i ha destacat les “bones relacions que uneixen a les Forces Armades amb la societat a la qual serveixen i de la qual formen part”.

El general Aznar en cap moment ha fet cap referència al procés independentista que es viu a Catalunya. Tampoc ha parlat de les maniobres militars que l’Exèrcit està fent per diferents indrets catalans i que tenen l’oposició d’alguns municipis, i no ha entrat a valorar la polèmica sobre la presència de les forces armades a diferents certamens relacionats amb la joventut en els que la presència dels uniformats s’ha posat en qüestió.

Amb un breu contacte amb els mitjans de comunicació, Aznar ha recordat que ja havia estat servint com a militar a Catalunya, en concret al regiment Arapiles 62 amb seu a Berga. En la seva trajectòria ha ocupat destins operatius en unitats de muntanya, arribant al comandament del batalló Pirineus I/64 del Regiment de Caçadors de Muntanya Galícia 64, i també va ser comandant general a Balears.

Diferents autoritats han assistit a la presa de possessió del nou Inspector General de l’Exèrcit, i al Palau de Capitania s’ha pogut veure al delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, el president del PPC, Xavier García Albiol, la directora general de Relacions Institucionals de la Generalitat, Carme García, el director general de la Policia, Albert Batlle, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, el cap Superior del CNP a Catalunya, Sebastià Trapote, el cap de la 7a Zona de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo, el fiscal en cap a Catalunya, José Maria Romero de Tejada, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari