El CEO desinfla més l’independentisme

Malgrat la sentència del 9N, el baròmetre situa el No 4,2 punts per sobre del Sí
Título de la imagen
Título de la imagen

El baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat ha publicat uns resultats preocupants per a la causa independentista, ara que es troba immersa en una fase clau del procés. Un 48,5% dels enquestats votarien contra la independència i un 44,3% votarien a favor, segons aquest darrer sondeig.

El fet que s’hagi eixamplat l’avantatge del suport al No és particularment significatiu perquè les 1.500 entrevistes personals del baròmetre es van efectuar entre el 6 i el 21 de març, període durant el qual es van conèixer a l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau per l’organització de la consulta del 9N.

Pel que fa a la majoria independentista al Parlament de Catalunya, el sondeig del CEO la veu trontollar perquè estima que Junts pel Sí obtindria entre 58 i 60 escons i la CUP, 8. És a dir, amb aquests números a la mà, el Sí a la independència només tindria majoria absoluta a la cambra catalana -68 escons- si es complís la previsió més optimista per als seus interessos. Actualment, JxS i la CUP sumen 72 escons.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides