Felip Puig es va interessar personalment pels convenis de la Trias Fargas

Joan Anton Llinares explica en el judici la documentació que implica Millet i Montull i també CDC
Título de la imagen
Título de la imagen

El dirigent de CDC Felip Puig es va interessar per la situació dels convenis de la Fundació Trias Fargas de Convergència amb el Palau de la Música. El llavors diputat de CiU al Parlament, va fer una trucada telèfonica al número privat de Jordi Montull al Palau l’estiu de 2010: “Vaig tenir una trucada curiosa. Sonava un telèfon però ni era el meu mòbil ni el fix de sobre la taula. Dins d’un calaix al despatx de Montull hi havia un telèfon. Vaig despenjar i una veu que es va identificar com Felip Puig em va dir si els convenis de la Trias Fargas estaven clars i si hi havia alguna cosa més”. Aquesta va ser l’explicació de Llinares durant la sessió del judici que es fa pel desfalc del Palau de la Música durant l’etapa de Félix Millet i Jordi Montull.

Qui va ser el director general des de la nit del 29 de juliol de 2009 fins desembre de 2010 ha explicar detalladament la documentació que incrimina directament a Millet i Montull: viatges i despeses personals; retirada de diners en efectiu; obres a cases particulars; factures falses i compra d’or a càrrec del Palau de la Música.

Així mateix, Llinares (que ha estat acompanyat per l’exregidora del PSC Itziar González i l’ex diputat de la CUP David Fernández) també ha relatat l’excel on s’especifiquen els pagament a “Daniel” (presumptament es refereix a Daniel Osácar) i a la Fundació Trias Fargas per finançar Convergència, tal i com ja han declarat Millet, Montull i Gemma Montull.

En diverses anotacions de les agendes tant de Millet com de Montull s’especifiquen diverses reunions amb Carles Torrent, l’antecessor d’Osácar com tresorer de CDC.

Per altra part, qui va ser el director musical de l’Orfeó Català Josep Vila ha ratificat que tots els viatges eren contractats a una agència de viatges i que l’efectiu que es lliurava als expedicionaris eren quantitats entre els 10 i 15 euros diaris, desmentint, així, la versió de Montull de que les actuacions de l’Orfeó representaven una gran despesa en efectiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides