Quatre ferits greus per gasos tòxics a Le Porc Gourmet

Càrnies en Lluita ha convocat una concentració en protesta per aquest dissabte, 1 d'abril
Título de la imagen
Título de la imagen

La plataforma Càrnies en Lluita ha convocat una concentració pel proper dissabte, 1 d’abril, per reclamar més seguretat a l’escorxador Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga, després que quatre persones hagin resultat ferides greus aquest dilluns al matí per inhalació de gasos tòxics. La mala reacció d’una barreja de productes químics que s’havien d’utilitzar per a desinfectar ganivets ha sigut el motiu pel qual els quatre empleats han hagut d’estar atesos a les urgències de l’Hospital Universitari de Vic.

En les últimes setmanes ja hi ha hagut cinc accidents similars a Le Porc Gourmet, en dos dels quals un treballador va perdre un dit mentre treballava. Per aquest motiu, l’assemblea de treballadors va decidir que convocaria una concentració de protesta cada dissabte que durant la mateixa setmana hi hagi hagut algun incident greu. De fet, la plantilla ja ha protestat per les condicions amb què s’han de manipular alguns productes químics, sense la protecció ni la formació prèvia suficient, i també per les diferències salarials que hi ha en feines similars o per conceptes poc clars en les retribucions.

Pel que fa a la resposta de l’empresa, el seu portaveu ha indicat que accidents com el d’aquest dilluns “no són habituals, però poden passar, ja que treballem amb clor, i a vegades dóna mala reacció“. En el moment que s’ha produït l’incident, s’ha aturat la producció i s’ha activat el protocol de seguretat. Tot i això, no ha fet falta avisar als bombers, perquè “ventilant la sala amb les finestres obertes n’hi ha hagut prou”, ha explicat el portaveu de l’escorxador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides