La venjança dels federalistes

Catalunya Ràdio va entrevistar el passat dissabte Pedro Ignacio Altamirano. És un senyor nascut a Málaga, que farà 60 anys el mes d’agost i que amb una colla d’amics ha creat no fa gaire l’Assemblea Nacional Andalusa. Està emmirallat amb l’Assemblea Nacional Catalana i ja venia de ser entrevistat uns dies abans al diari digital concertat Vilaweb. Entre d’altres idees sustenta que Andalusia ha de créixer cruspint-se Múrcia i una part de Portugal i el Marroc.

A la mateixa hora, una cinquantena de membres de Federalistes d’Esquerres participava a Roma en els actes vinculats a la Marxa per Europa 2017, coincidint amb el seixantè aniversari de la firma del Tractat de Roma. Albert Solé presentava el documental Federal al Centre de Congressos de la Plaça d’Espanya i, tal i com havia fet el dia abans Sara Jaurrieta a la Sapienza, defensava la solució federal per les relacions entre Catalunya i Espanya. Catalunya Ràdio no se’n va assabentar. TV3, tampoc. Mentre, l’Agència Catalana de Notícies buscava a Roma catalans que no fossin federalistes. Va topar amb l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé que va definir-se com a federalista, però d’Europa, no d’Espanya. El federalisme no existeix, diuen, i si existeix és cosa dels estrangers.

Carles Puigdemont és avui el president de la Generalitat. Va ser el primer director de l’Agència Catalana de Notícies i no s’ha sabut mai quants diners en va obtenir quan hi va entrar com a accionista la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. A l’agència hi tenia com amic i soci Saül Gordillo, a qui ha col·locat a dit com a director de Catalunya Ràdio. També ha col·locat a dit a Vicent Sanchis com a director de TV3. Què dir del gran Sanchis?

La Generalitat que presideix Puigdemont finança un altre mitjà concertat, El Punt Avui TV, que funciona de manera irregular i on hi treballa i hi cobra un bon sou, la seva esposa. La paraula “federalisme” deu estar prohibida al seu plató.

Puigdemont va dir l’altra dia que si Catalunya no aconsegueix la independència, la venjança de l’Estat serà terrible.

Vista la manipulació autocràtica i antidemocràtica que fan Puigdemont i Junts pel Sí dels mitjans públics catalans, algú podria pensar que si Catalunya no aconsegueix la independència els federalistes es venjaran.

Però que no pateixin Puigdemont i els que l’acompanyen en la seva cursa i amenaces: el federalisme funciona a base de fraternitat i diàleg. No hi haurà cap venjança. Hi hagi independència o no n’hi hagi, el federalisme serà allò que ha estat sempre: una forma d’entendre la societat i la convivència basada en el pacte i la construcció de ponts, no de fronteres.

A Brussel·les, a Roma i aquí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides