El PSC portarà al Constitucional els comptes del Govern

Els socialistes recorreran els pressupostos de la Generalitat si es mantenen les partides pel referèndum
Miquel Iceta
Miquel Iceta

Els socialistes catalans portaran els comptes del Govern català davant el Tribunal Constitucional, si els pressupostos mantenen les partides destinades a la celebració del referèndum independentista.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit en el fet que el Consell de Garanties Estatutàries va fer un dictamen en el qual es deia que les partides pressupostades pel referèndum són inconstitucionals i contraries a l’Estatut de Catalunya.

Iceta ha afirmat que “va ser un dictamen unànime que diu que la Generalitat no està en condicions de convocar el referèndum”, i ha afegit que “ha de desaparèixer del pressupost de la Generalitat qualsevol esment al referèndum”.

Si Junts pel Sí amb el suport de la CUP mantenen aquesta partida, el PSC demanarà al PSOE que recorri els comptes del Govern català davant el Tribunal Constitucional.

Demà dimarts comença el debat dels comptes de la Generalitat al Parlament de Catalunya, amb la possibilitat que l’oposició impugni aquests comptes, cosa que no s’ha produït mai des de la instauració de l’autonomia.

La llei de desconnexió queda per setembre
Cada vegada pren més força l’opció que la llei de desconnexió, amb l’Estat, s’acabi aprovant al setembre, fent-la coincidir amb el referèndum independentista, i no aprovar-la abans de l’estiu tal com preveia el full de ruta del procés.

L’‘Ara publica que Junts pel Sí considera que aquesta és la millor opció per concentrar l’aprovació de la llei de transitorietat jurídica, convocar el referèndum i celebrar la votació al mes de setembre.

Per la seva banda, la CUP defensa que cal que el pols amb l’Estat comenci abans, i que si hi ha voluntat per part del Govern, encara hi ha marge per aprovar la llei de desconnexió i votar abans de l’estiu.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari