Sanchis dirigirà TV3 en plena tempesta convergent

L'exdirector de l''Avui' acabava d'estrenar-se com a director adjunt d''El Món'
sanchis
sanchis

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) nomenarà nou director de TV3 aquest dilluns el periodista valencià Vicent Sanchis, en substitució de Jaume Peral. Sanchis, exdirector de l’Avui i de Barça TV, així com tertulià habitual de la televisió pública catalana i de RAC1, acabava d’incorporar-se com a director adjunt del digital El Món aquest mes de febrer.

Tot i ser un candidat recurrent a les travesses, Sanchis aterra ara per sorpresa a la direcció de TV3 i ho fa en un moment delicat, ja que el feble lideratge del principal canal públic català està amenaçat pels seus competidors privats espanyols i la línia editorial dels seus informatius i programes és objecte de fortes discussions en seu parlamentària. A més, se segueixen arrossegant problemes empresarials relacionats amb la dotació pressupostària, els contractes amb productores privades, els salaris i l’organització de l’amplíssima plantilla.

En el vessant polític, Sanchis s’ha mostrat molt crític amb la CUP i, en canvi, molt proper a Convergència. De fet, va dirigir el diari El Observador, fundat per Lluís Prenafeta, home fort de la Generalitat de Jordi Pujol, i ha encapçalat la Fundació Catalunya Oberta, think tank impulsat també per Prenafeta.

El seu nomenament com a director de TV3 té lloc, paradoxalment, el mateix dia que comença el judici pel cas Pretòria, en el qual es troba acusat Prenafeta. A més, coincideix amb la tempesta perfecta convergent, quan s’està jutjant el cas Palau i dia rere dia es destapen informacions sobre el sumari del 3%.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari