Rebuig unànime a l’agressió homòfoba de Berga

La policia pren declaració aquest dilluns al presumpte responsable de l'agressió
Nois apallissats a Berga
Nois apallissats a Berga

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat a través del seu compte a Twitter l’agressió homòfoba que han patit dos joves aquest cap de setmana a Berga quan es feien un petó a les portes del local musical La General. Puigdemont ha escrit “el meu rebuig absolut a aquesta agressió homòfoba. Tot el meu suport als dos agredits. Ni violència ni discriminació”.

També l’Ajuntament de Berga ha mostrat la seva repulsa a l’agressió de la matinada d’aquest dissabte, i assegura que l’atac “no quedarà impune”. El consistori afirma que “condemna aquests fets que atempten contra el dret al propi cos i a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i els considera intolerables i molt greus.”

En el comunicat que ha publicat, l’Ajuntament assegura que “no permetrà que pugui quedar impune aquesta violenta expressió d’odi vers les persones LGTBI a la nostra ciutat. Fets com aquest no haurien de produir-se, quelcom falla a nivell social, la llibertat és un bé comú que s’ha de salvaguardar i respectar per poder avançar socialment”.

L’Ajuntament de Berga ha agraït el suport popular que estan rebent els dos nois agredits i se suma a la concentració que hi ha convocada per aquest dilluns, a les 7 de la tarda a la Plaça Sant Pere.

Els responsables del local musical La General, a les portes del qual es va produir l’agressió, a través de la seva pàgina de Facebook han dit que “condemnem rotundament l’agressió i mostrem el nostre total rebuig als actes d’intolerància i homofòbia“. Els gestors de l’establiment afirmen que “a l’agressor li serà negada l’entrada a la sala de manera indefinida” afegint “Tolerància 0 amb la LGTBIfòbia Ni a Berga ni enlloc”.

Aquest mateix dilluns els Mossos d’Esquadra prendran declaració a l’home que presumptament va començar l’agressió homòfoba a la parella de nois. Aquesta declaració ha de servir per identificar i localitzar la resta d’agressors que es van participar en l’atac i que van acabar apallissant la parella de nois.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari