Tec-4 deia que pagava a CatDem per fer pàtria

La Guàrdia Civil va trobar anomalies relacionades amb donacions a la fundació convergent
Andreu viloca
Andreu viloca

L’empresa Tec-4, una de les investigades en el cas del 3%, va justificar amb la suposada necessitat de “consolidar un catalanisme democràtic” en el qual “les empreses com la nostra tinguin millors oportunitats de desenvolupament” una donació de 50.000 euros lliurada el 2012 a la Fundació CatDem.

Segons un document trobat per la Guàrdia Civil durant l’escorcoll d’aquesta empresa, revelat per La Razón, el directiu Antonio García Bragado, literalment, proposava la següent explicació: “En els darreres mesos hem iniciat un debat intens i un procés de reflexió sobre el paper de les empreses en la contribució al desenvolupament d’un catalanisme modern, cosmopolita, dialogant i integrador que permeti consolidar un catalanisme democràtic a on les empreses com la nostra tinguin millors oportunitats de desenvolupament. Amb aquesta finalitat s’acorda fer un donatiu de 50.000€ a la Fundació CATDEM”.

La mateixa informació es fa ressò d’un seguit d’anomalies sobre aquella donació que la Guàrdia Civil va fer constar en el seu informe. D’una banda, l’acte de la junta i el certificat de la donació es van trobar en el domicili de García Bragado i no a la seu de Tec-4, els documents no tenien signatura ni segell, i el contingut del text posa de manifest, suposadament, l’existència d’instruccions per fer la donació a CATdem de manera discreta, amb la presumpta inatenció d’esquivar el Tribunal de Comptes.

Els investigadors del cas del 3% han trobat correlacions entre anotacions de l’agenda de l’extresorer de CDC Andreu Viloca, ingressos de Tec-4 i comunicacions entre la fundació i l’empresa.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari