Fernández Díaz, assenyalat pels àudios del ‘Fernándezgate’

L'exministre va autoritzar les gravacions al seu despatx, segons 'El Independiente'
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

L’anterior ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va autoritzar la instal·lació d’un dispositiu per enregistrar els àudios de converses que mantenia en el seu despatx oficial, segons revela El Independiente. Aquest nou diari digital recull la versió de fonts properes a Fernández Díaz que neguen que l’aleshores titular d’Interior sabés que s’estava gravant l’àudio de la seva coneguda conversa amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, però obre la seva informació assenyalant que fonts solvents han confirmat que el ministre n’era conscient.

Segons El Independiente -fundat per l’exdirector d’El Mundo Casimiro García-Abadillo-, l’autorització per part de Fernández Díaz explicaria per què la investigació que va endegar la Policia Judicial va concloure sense resultats i per què l’aleshores ministre no es va querellar contra el diari Público, que havia revelat els àudios de la seva conversa amb De Alfonso, on parlaven de destapar escàndols sobre dirigents de formacions independentistes catalanes.

El Independiente diu que basa la seva informació en diverses fonts que assenyalen que Fernández Díaz va donar el vistiplau a la col·locació d’un dispositiu de gravació per recomanació del comissari Eugenio Pino, director adjunt operatiu de la Policia Nacional i home de la seva confiança. Segons la mateixa informació, el sistema d’enregistrament es va instal·lar l’octubre del 2014 amb l’objectiu de tenir proves sobre allò que interlocutors del ministre, com De Alfonso, havien dit per si es donava el cas d’un eventual desmentit o d’un pas enrere. Pel que fa a l’exdirector d’Antifrau, les fonts d’El Independiente expliquen que Interior no les tenia totes amb ell perquè va ser nomenat a proposta de CiU i perquè tenia fama de gravar les seves converses.

El sistema d’enregistrament va funcionar durant mesos, per la qual cosa s’apunta que existeixen més gravacions com la revelada per Público captades al despatx de Fernández Díaz, de qui es diu que estava “obsessionat” amb el procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides