Rebuig dels jutges a la concentració de suport a Mas pel judici del 9N

Dues grans associacions la interpreten com un intent d'ingerència
Mas surt del TSJC
Mas surt del TSJC

La concentració convocada per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on el pròxim dilluns comença el judici per l’organització de la consulta del 9N, ha provocat el rebuig de dues de les tres grans associacions de jutges.

L’Associació Professional de la Magistratura (APM), majoritària i conservadora, interpreta que es tracta d’un intent d’ingerència, mentre que l’Associació Francisco de Vitoria creu que s’organitzarà d’un escarni institucional i, fins i tot, indica que Mas n’és l’instigador, recull El País. Per la seva part, la progressista Jutges per la Democràcia ha preferit no dir la seva.

Admetent que la llibertat d’expressió empara el suport a un acusat i que és difícil distingir aquest suport d’una pressió censurable, l’APM destaca que no és acceptable que una concentració miri d’influir o intimidar, com troba que és el cas. L’Associació Francisco de Vitoria lamenta que la tasca dels jutges “es vegi enfosquida per mobilitzacions fomentades per qui no es resigna a ser un ciutadà més que, com qualsevol, ha de quedar subjecte a l’acció legítima i necessària dels tribunals”. Sense citar-lo, es refereix a Mas, que aquest mateix divendres manifestava a Catalunya Ràdio que el judici pel 9N és “un altre muntatge”.

D’altra banda, un grup de destacats juristes catalans han presentat un manifest per exigir respecte a l’Estat de Dret i a les decisions judicials, titulat “El Dret, al servei de les llibertats”. Els signants del manifest, que asseguren tenir sensibilitats ideològiques diverses, desacrediten el fet de menysprear decisions d’òrgans jurisdiccionals o del Tribunal Constitucional i es mostren amoïnats per la manca de rigor en l’ús de conceptes jurídics a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides