El cas Pujol pica a la porta de Curaçao

L'instructor sospita que Oleguer Pujol va traslladar 10 ME de comissions al paradís fiscal
Título de la imagen
Título de la imagen

L’illa caribenya i paradís fiscal de Curaçao centra les indagacions del magistrat instructor del cas Pujol sobre el destí de 10,6 milions d’euros obtinguts per Oleguer Pujol i el seu soci Luis Iglesias amb l’operació de compravenda de més d’un miler d’oficines del Santander.

Segons revela Vozpópuli, l’instructor José de la Mata ha cursat una comissió rogatòria per mirar d’esbrinar si, com sospita, aquells diners van acabar ingressats en un compte del RBS Royal Bank. Apunta que el benjamí dels Pujol Ferrusola i el seu soci -gendre de l’exministre Eduardo Zaplana- van emprar una operativa d’ocultació i blanqueig de les comissions que van obtenir, emprant estructures societàries creades als Països Baixos.

L’objectiu explicitat per De la Mata en la comissió rogatòria, explica la mateixa informació, és determinar “el beneficiari últim dels guanys obtinguts” amb l’operació de les oficines del Santander, que va ser l’eix de les darreres declaracions en seu judicial sobre el cas Pujol. Per això, vol que Curaçao aclareixi si Oleguer Pujol, Luis Iglesias o la mercantil Aegle International han sigut en algun moment clients de RBS Royal Bank i que, en cas afirmatiu, aporti tota mena de documentació relacionada amb el màxim detall.

Dos dels participants en aquella operació, Javier de la Rosa junior i José María Villalonga, han assenyalat Luis Iglesias com a responsable de la gestió i la canalització dels fons. A més, El Mundo ha revelat que van acusar Oleguer Pujol i Iglesias d’haver-los enganyat: segons van declarar, es van quedar amb la meitat de les comissions que havien pactat inicialment adduint que altres intermediaris havien de ser remunerats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides