El cas Pujol torna a apuntar cap al gendre de Zaplana

Les darreres declaracions vinculades amb Oleguer Pujol van assenyalar Luis Iglesias
Título de la imagen
Título de la imagen

En la darrera tongada de declaracions sobre el cas Pujol, centrades en Oleguer Pujol i els guanys que va obtenir en l’operació de compravenda de més d’un miler d’oficines del Santander, els imputats Javier de la Rosa fill i José María Villalonga pare i fill van atribuir les gestions i la canalització dels fons mitjançant una trama societària a Luis Iglesias, soci d’Oleguer i gendre de l’exministre Eduardo Zaplana.

Iglesias estava desimputat i, de fet, no va ser citat per comparèixer la setmana passada, però l’instructor de la macrocausa Pujol, José de la Mata, ha decidit reobrir la investigació sobre ell, que havia iniciat l’anterior encarregat d’investigar Oleguer Pujol, el magistrat Santiago Pedraz.

Iglesias torna a estar imputat per blanqueig de capitals i haurà de declarar el pròxim 8 de febrer. En el seu darrer acte, De la Mata considera que, juntament amb el benjamí dels Pujol Ferrusola, Iglesias va liderar l’operació de les oficines del Santander. Així mateix, afirma l’existència d’indicis que atorguen la responsabilitat al gendre de Zaplana sobra la decisió sobre el repartiment de comissions mitjançant una estructura societària creada a Holanda, el sistema per amagar-les i la forma de pagament. Precisa, a més, que Iglesias i Oleguer Pujol van imposar als fills de De la Rosa i a José María Villalonga pare i fill l’import de la comissió, una reducció posterior a un 50%, i el pagament mitjançant la societat instrumental Marway BV.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides