Escandalosa indulgència amb les pancartes ofensives de l’Espanyol

Hi ha indicis de pressions polítiques des de la direcció dels Mossos per evitar un fort càstig al club blanc-i-blau
Título de la imagen
Título de la imagen

Un any després del derbi de les pancartes a l’estadi de Cornellà-el Prat, l’organisme responsable de resoldre l’expedient el segueix guardant en un calaix i no sembla que, per ara, tingui cap interès a treure-li la pols. La causa aparent d’aquest vergonyós silenci administratiu relaciona d’un costat l’evident gravetat dels fets i d’un altre la por política a aplicar contra el RCD Espanyol i els autors materials dels insults les sancions corresponents previstes en els reglaments sancionadors.

A Catalunya, o almenys a l’estadi de Cornellà-el Prat, insultar, promoure la violència, el racisme i la xenofòbia segueix sortint gratis. Per ara és així. La direcció general d’Administració de la Seguretat (DGAS) de la Generalitat és qui té les atribucions que a la resta de l’Estat corresponen a la Comissió Antiviolència en “matèria de violència esportiva i lluita contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport”. La DGAS actua, com la Comissió Antiviolència, basant-se en els informes policials, en aquest cas els realitzats pels Mossos d’Esquadra després dels alarmants fets ocorreguts el 13 de gener del 2016 en un partit de Copa de vuitens de final entre l’Espanyol i el Barça.

CONTROL BIOMÈTRIC

Pancartes que contenien expressions com “Shakira es de todos“, “Antonio de la Riba, contigo empezó todo“, “Pau, tu pie nos señala el camino” o “Bordador i mossegador“, en al·lusió al davanter del FC Barcelona Luis Suárez, van ser desplegades en una mida més que considerable, en gran nombre i de forma perfectament organitzada i coordinada.

Els missatges van aparèixer a la zona de l’estadi denominada La Curva, on es concentrava l’animació de l’Espanyol, un espai d’obligat compliment i disseny de la Lliga de Futbol Professional (LFP) que exigeix aïllament, control efectiu i especial dels responsables de seguretat i un registre previ dels assistents, que només poden accedir-hi mitjançant torns de control biomètric, o sigui per identificació dactilar. És impossible que algú accedeixi a aquesta àrea sense haver estat anteriorment aprovat pel club, pels Mossos d’Esquadra i haver subscrit un compromís personal de responsabilitat en cas d’infracció.

INCITACIÓ A LA VIOLÈNCIA

Des de la mort d’un seguidor ultra del Deportivo al riu Manzanares de Madrid, tant la LFP com el Consell Superior d’Esports van impulsar una política sancionadora inflexible i duríssima per evitar la formació d’elements radicals i col·lectius de risc en els terrenys de joc. En aquest tipus de zones controlades només és possible exhibir pancartes autoritzades, ja que el club i la policia han d’aprovar-ne el contingut o actuar immediatament prohibint-les o retirant-les al seu criteri com exigeix la llei.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari