Demanda contra Coca-Cola per publicitat enganyosa

Acusen la multinacional d'utilitzar els mateixos mètodes que les tabaqueres per atreure nous clients
Título de la imagen
Título de la imagen

L’organització sense ànim de lucre Praxis Project, representada pel Grup per a la Ciència en Interès Públic (CSPI), ha presentat una demanda contra Coca-Cola, per evitar que la gran multinacional de les begudes ensucrades segueixi emetent publicitat enganyosa, comparable, segons el grup activista, amb les que utilitzava la indústria del tabac.

Praxis Project denuncia que la publicitat que fa Coca-Cola intenta “minimitzar els efectes negatius en la salut dels seus productes” i també pretén “reclutar als més joves per generar nous clients“. “Des del 1950 fins al 1990, la indústria del tabac va realitzar una elaborada campanya de desinformació per posar en dubte les investigacions científiques que relacionaven els cigars amb el càncer de pulmó i altres malalties”, afirma Maia Kats, directora de litigis del CSPI.

L’organització vol que Coca-Cola i l’Associació Americana de Begudes deixin d’emetre publicitat enganyosa i divulguin documents relacionats amb el seu impacte a la salut. “Igual que la indústria del tabac, Coca-Cola necessita atreure nous clients i intenta reclutar-los joves”, afirma Praxis Project, que en la seva denúncia recorda que diversos estudis han vinculat les begudes ensucrades amb l’obesitat, la diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars.

(Visited 200 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari