El TC alemany nega el ‘dret a decidir’ de Baviera

Els 'länder' no tenen "espai per a processos secessionistes" a la Constitució alemanya
tc alemany
tc alemany

Una sentència del Tribunal Constitucional d’Alemanya ha resolt un recurs presentat per l’independentista Partit de Baviera sobre el suposat dret d’aquest land a convocar un referèndum independentista en la mateixa línia que sostenen el Constitucional i el Govern espanyols pel que fa al dret a decidir que s’invoca des de Catalunya.

Segons el TC alemany, el land de Baviera no té dret a celebrar aquest referèndum perquè la votació violaria l’ordre constitucional. En concret, assenyala que els länder no disposen “d’espais per a processos secessionistes” a la Llei Fonamental (Constitució) i que la sobirania recau en el conjunt dels alemanys.

El líder del Partit de Baviera, Florian Weber, ha reaccionat a Facebook dient que “la independència de Baviera no la decidirà un tribunal sinó el poble bavarès”. Aquesta formació vol convocar una votació en la qual només participin ens ciutadans de Baviera. La resolució que nega el dret a decidir a Baviera sobre la seva independència, contra la qual no hi ha possibilitat de presentar recurs, va ser adoptada el passat 16 de desembre, però no s’ha difós fins aquesta setmana. 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari