L’oposició aboca a Colau a una qüestió de confiança

Els 15 vots del govern municipal han estat insuficients per aprovar els pressupostos de Barcelona
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, CiU, ERC, CUP, Ciutadans i PP, amb 26 vots en contra han tombat el projecte del pressupost municipal pel 2017, que només ha comptat amb els 15 vots de l’equip de govern de Barcelona en Comú i el PSC.

Amb el rebuig als pressupostos, l’alcaldessa Ada Colau, està obligada a presentar una qüestió de confiança com a eina per poder tirar endavant els comptes de l’ajuntament. La qüestió de confiança obliga a l’oposició a buscar un alcalde en el termini d’un més, si no ho fa, els pressupostos s’aproven automàticament.

L’oposició municipal no només ha rebutjat els pressupostos municipals, també ha criticat l’actitud de l’equip de govern durant el procés de negociació, i que finalment s’hagin d’aprovar a través d’una qüestió de confiança, solució que han qualificat de poc democràtica.

L’alcaldessa Colau ha declarat que “no estic aquí per mantenir la cadira, de fet estaria disposada a donar la veu a la ciutadania (convocar eleccions), però la normativa preveu que, davant una situació de bloqueig, es produeixi una qüestió de confiança com a sortida”.

Des d’ERC, Alfred Bosch, va demanar que els pressupostos municipals es connectessin amb els de la Generalitat, cosa a la qual el tinent d’alcalde del PSC, Jaume Collboni, va respondre que els pressupostos de Barcelona no serien “moneda de canvi”. Des de la CUP s’ha denunciat que “no s’ha cedit, no s’ha negociat” i que “tornem a estar al maig del 2015”.

Des de CiU, Joaquim Forn, ha assegurat que la seva formació segueix treballant per trobar una alternativa al govern de Colau. El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que aquests “són els pressupostos de la imposició” en aprovar-se automàticament a través d’una qüestió de confiança.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari