Alerta ‘silenciada’ a Andorra sobre operacions de blanqueig en curs

Els moviments sospitosos són d'ocultació i no d'enriquiment, ha explicat l'Uifand
fiñana uifand
fiñana uifand

La Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (Uifand) ha publicat una nota aquesta setmana on alertava d’operacions amb “un risc elevat de blanqueig” i demanava “mesures de diligència deguda reforçada”, però el citat comunicat tècnic ha desaparegut del web de l’Uifand.

La intel·ligència financera andorrana assenyalava, concretament, l’existència de “subjectes obligats del país que estan planificant, assistint, executant, facilitant o participant de qualsevol altra manera en operacions comercials, societàries, immobiliàries, financeres o altres, amb la finalitat d’evitar o posposar l’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal“. I afegia que les operacions sota sospita no perseguien finalitats econòmiques, sinó una ocultació o un encobriment de l’origen, la ubicació, el moviment i la propietat dels fons.

Per al cap de l’Uifand, Carles Fiñana, les citades operacions molt probablement estan relacionades amb fons procedents d’irregularitats comeses fora d’Andorra.

Però, segons assenyala Altaveu Digital sobre la retirada de la nota de l’Uifand, el malestar d’alguns dels “subjectes obligats” que se citaven amb relació a possible pràctiques irregulars ha empès el Govern andorrà a exigir l’Uifand, suposadament un òrgan independent, la retirada de la nota, de manera que Fiñana i aquesta unitat han quedat en fals i s’hauran de tornar a posicionar sobre la seva alerta i la validesa del comunicat tècnic.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari