El PSC aposta per evitar la judicialització respectant la llei

Iceta destaca que el procés "no ha portat enlloc"
iceta desembre 16
iceta desembre 16

Complir la llei, també la llei espanyola, per evitar la judicialització de la política. Aquesta és la recepta exposada aquest dilluns pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en la roda de premsa amb què ha presentat un document aprovat pels socialistes que resumeix en sis punts la seva proposta per superar el bloqueig de les relacions Catalunya-Espanya.

“La judicialització de la política no resoldrà el problema, però la millor manera de no judicialitzar-la és que compleixin la llei i es mantinguin dins de la legalitat”, ha reconegut tanmateix Iceta, que ha instat la Generalitat a aprofitar l’oferta de diàleg del Govern de Mariano Rajoy i ha rebutjat iniciatives unilaterals de ruptura.

El document, titulat “El PSC i el procés independentista“, també explica que el PSC està per una solució pactada, que cal trencar el bloqueig que atribueix a “l’immobilisme i la pulsió recentralitzadora del govern del PP” i a la “predisposició a la ruptura unilateral” de Junts pel Sí, que ambdós governs han d’encetar una fase de distensió en la qual posin fil a l’agulla per resoldre conflictes concrets, i que és necessari reformar la Constitució.

A més, inclou un compromís “en la defensa de les institucions catalanes i de l’autogovern de Catalunya” i manifesta que no donarà suport ni participarà en iniciatives com un RUI, ni en propostes que comportin obviar els mecanismes de reforma de la llei, l’Estatut o la Constitució.

Amb relació a un eventual referèndum, Iceta creu que seria un altre 9-N. Pel que fa al procés, destaca que “no ha portat enlloc, ni en termes de finançament ni d’autogovern”.

Quant a les perspectives electorals per a la seva formació mostrades per un recent sondeig publicat a El Periódico (segona força, només superada per ERC), Iceta ha manifestat que espera “que es vagi confirmant la tendència a la recuperació”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari