Quin “marró” s’ha de menjar Albano Dante?

albano 324
albano 324

L’empresa Serhs Food Area, filial del grup Serhs, ha estat l’adjudicatària dels serveis de bar, restaurant i vending del Parlament de Catalunya durant els pròxims tres anys. El grup Serhs va ser fundat i està presidit per Ramon Bagó, exalcalde de Calella de CiU i exdirector general de Turisme de la Generalitat. Precisament, fa tres anys, Ramon Bagó va haver de comparèixer al Parlament per declarar sobre els marros en el sector sanitari, ja que la seva empresa de càtering va rebre molts contractes del Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya (CSASC) durant l’etapa en la qual ell n’era el vicepresident.

Aquest cas clamorós de col·lusió d’interessos va ser censurat per la Sindicatura de Comptes, investigat per l’Oficina Antifrau –que hi va trobar indicis de delicte- i, finalment, arxivat per la Fiscalia l’any 2014. Tot i això, el fiscal Emilio Sánchez-Ulled va ressaltar en el seu informe la gravetat de les irregularitats detectades, la incompatibilitat manifesta de càrrecs i les “aparents reminiscències caciquistes” de l’entramat polític-empresarial muntat per Ramon Bagó.

En la seva compareixença a la comissió d’investigació del Parlament, Ramon Bagó es va mostrar molt prepotent amb els diputats i va afirmar que els contractes de Serhs amb el CSASC era una ínfima part de la facturació total del seu grup empresarial. Es dóna la paradoxa que l’actual diputat de Catalunya sí que es pot, Albano Dante Fachín, en la seva anterior etapa com a coeditor de la revista Cafè amb llet, va destapar nombrosos marros de presumpta corrupció protagonitzats per Ramon Bagó i ara cada cop que vagi al bar o dini al Parlament contribuirà a omplir les butxaques del grup Serhs.

Segons l’adjudicació feta pel Parlament, l’explotació del negoci de restauració i vending corre per compte i risc de Serhs. En canvi, les ampolletes d’aigua que hi ha a les taules dels despatxos i els serveis especials que puguin demanar Ses Senyories es facturaran a compte del Parlament, amb un import màxim anual de 40.000 euros més IVA.

Ramon Bagó es pot fer un bon fart de riure: després de ser citat a comparèixer en una comissió d’investigació pels marros de la sanitat ha estat escollit proveïdor del Parlament que el va investigar. No hi havia ningú més?

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari