Colau té llum verda per remunicipalitzar l’aigua de Barcelona

El ple municipal aprova dues proposicions per iniciar el procés per a la gestió pública i integral del servei
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja té el vistiplau del ple municipal per començar els estudis per recuperar la gestió pública i integral del servei de gestió de l’aigua. Dues proposicions presentades per BComú i la CUP, pretenen que el servei de l’aigua es remunicipalitzi i la seva gestió passi a mans de l’administració local de la ciutat.

El regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha afirmat que si es fa una gestió pública de l’aigua, es podria baixar la factura en un 10% com a mínim, amb el que els ciutadans es podrien estalviar fins a 38,7 milions d’euros en el rebut del servei.

Tot i que les dues proposicions eren semblant, Bcomú i la CUP no s’han posat d’acord per unificar-les. La diferència ha estat en el fet que la proposta cupaire dóna per fet la viabilitat del projecte i només volia marcar un calendari, mentre que la proposta de BComú vol un estudi previ sobre la viabilitat i idoneïtat de la remunicipalització del servei.

També, el ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha provat una proposició d’ERC per a estudiar la remunicipalització del servei de neteja i recollida d’escombraries, aquesta proposta arriba després que s’hagi fet públic el presumpte frau de l’empresa FCC que gestiona aquest servei a la ciutat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides