De músics a guardaboscos

Ada Colau es carrega la banda de música de la Guàrdia Urbana i destina els agents a tasques mediambientals
Guàrdia Urbana
Guàrdia Urbana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit eliminar la banda de música de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dedicar la Unitat Muntada del cos a patrullar per zones forestals i fer controls de medi ambient. De fet, la banda de música de la Guàrdia Urbana està integrada en la Unitat Muntada per la qual cosa els fins ara músics del cos policial municipal, passaran a patrullar per les zones forestals del terme municipal de la ciutat.

Aquestes mesures formen part del pla director de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que preveu reduir les tasques protocol·làries o de representació del cos per orientar-les a feines més pròpiament policials i de servei públic, i en concret les tasques de la Unitat Muntada, de la que depèn la banda de música creada el 1954.

L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que els 40 agents de la Guàrdia Urbana que tocaven en la banda de música deixaran els instruments, tot i que la Unitat Muntada no desapareix i seguirà participants en cavalcada i actes representatius.

La Unitat Muntada té un pressupost anual de més de 3 milions i la voluntat de l’equip de govern de Colau és vincular-la més a l’àmbit forestal, així com fer-la servir per oferir formació i coneixement específic en la gestió d’emergències als espais naturals.

També està previst que la Unitat Muntada serveixi per fer arribar la Guàrdia Urbana de Barcelona a llocs d’accés complex per la seva orografia i camins de difícil accés per a vehicles de motor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.